Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

CornuytenvanTon

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Ton via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 24-06-2017 Its Fucking ... (1)
  • 23-06-2017 Woudreuzen op ... (4)
  • 23-06-2017 Tofino in het ... (1)
  • 19-06-2017 Whistler, als een ... (1)
  • 16-06-2017 Rare Jongens die ... (4)

Statistieken

Dit dagboek is 6761 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Je moet je plannen bijstellen om te blijven geniet

Toon op kaart

11 juni 2017 | Door: Ton van Mierlo

Aantal keer bekeken 145   Aantal reacties 4   Revelstoke, Canada
a A

Je moet je plannen bijstellen om te blijven geniet

zaterdag 10 juni 2017

Je moet je plannen bijstellen om te blijven genieten

Gisteren, vrijdag 9 juni, een andere dag gehad als we verwacht hadden. We zouden op tijd vertrekken om rond het middaguur in Revelstoke aan te komen. Een afstand 228 km met een gem. snelheid van 65km/u zou er goed in moeten zitten.
Na ongeveer 90km kwamen we aan bij de splitsing bij de plaats Sicamous. Om daar vervolgens Highway 1 verder te volgen naar Revelstoke. Echter al het verkeer werd tegen gehouden. Verderop in de weg was ten gevolge van overstromingen en de druk van het hoge grondwater 2 brughoofden weg gespoeld.
Wilde we toch naar Revelstoke en nadien naar Laker Louise, dan moesten we om rijden. Ofwel 65km terug naar Vernon en daar de Highway 6 volgen tot aan Nakusp en vervolgens de 23 verder volgen ofwel 300km omrijden.
In Highway 6 zitten 2 veerboot overtochten over de Columbia rivier. Bij de eerste overtocht waren we niet alleen, we waren zelfs met velen. Reden dat we hier 4 uur moesten wachten om aan de overzijde te kunnen komen. Maar keuze hadden we niet echt, een goed boek wel.
Na de oversteek hebben we nog tot 19:30 door gereden, waarna ik er genoeg van had. Met de camper een bospad in gereden, gordijnen dicht, Joe Bonemassa vol op de speaker ( BOSE), een paar borrels en pitten. Tijdens het wachten voor de veerboot ruim de tijd genomen om SMAC te bakken. Makkelijk he, je hebt alles bij de hand. Het gevolg van deze tegenvaller kan zijn dat we onze geplande route zullen moeten gaan aanpassen.

zaterdag 10 juni 2017
We arriveren een dag later als gepland in Revelstoke. Revelstoke is een klein dorpje in de Canadese alpen oftewel de Rockys. De winkelstraat kan zo gebruikt worden bij een filmset. Echt knus. In een van de vele restaurantjes genieten we van een heerlijke lunch ( pancackes (Margot) en een stevige uitsmijter (compleet met worst, ham spek, bonen en aardappels)

Revelstoke is van oudsher een mijnwerkers dorp. Dit is een van de redenen dat hier een fors spoorwegemplacement aanwezig is. De kolentreinen rijden hier ook nog volop en niet van die kleintjes. Revelstoke is een sportief stadje dat zich nu richt op Mountainbikers, wandelaars en klimmers in de korte zomer en in de winter de wintersporter in de vorm van skiën, sneeuwscooters, heli-skiën . Dit is ook goed merkbaar aan de vele outdoor winkels. En Ja sneeuwen dat doet het hier. 1,80 tot 2,00mtr is hier heel normaal. Dat is ook te zien aan de vele snowtrains die hier geparkeerd staan. ( Niet te verwarren met de slowtrain van Joe Bonemassa)

De dagtemperatuur hier is nu rond de 15gr, en in de nacht schommelt het hier rond het vriespunt. Voor ons een reden om een extra fleecedeken aan te schaffen.

We besluiten een hiking trail te gaan lopen net buiten Revelstoke. Een van de vele trails. Wij kiezen de Begbie trail naar wat watervallen. Het resultaat is in de foto’s te zien.

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Foto's bij verslag (16)

• Hiking trail Begbie boom met mos1
  • Hiking Trail Begbie waterstroom en bos omvang 4
  • Hiking trail Begbie waterval  12
  • Hiking trail Begbie waterval 3
  • Houtverzamelvlot en veerboot
  • ik heb altijd al een gewei gewild
  • indruk Highway en colombia rivier
  • indruk Revelstoke 6
  • Indruk Revelstoke 7
  • Indruk Revelstoke 8. JPG
  • Indruk Revelstoke bushalte
  • Op de veerboot omweg Revelstoke
  • Revelstoke bus met fietsen
  • Revelstoke pichup met fietsen
  • Revelstoke snowtrain 5
  • Revelstoke vele campers op een rij

Ga naar het overzicht

Reacties (4)

11 juni 2017 08:33 | Door: Eveline

Wauw zeg, mooie boswandeling

11 juni 2017 10:13 | Door: george

die sneeuwschuifer......prachtig. super om te zien die foto's. Ik hoop wel dat jullie nog veel verder weg rijden, het ziet er hier nog zo BEWOOND en DRUK uit. Lekker naar de BEREN omgeving toe en heel verlaten grote natuurplekken met meren....................ik ga eens zoeken op google maps waar jullie nu zitten.
Groetjes en goeie verdere reis.
George.

11 juni 2017 11:23 | Door: Jos van Mierlo

Niet de enige camper zo te zien!
EN WAAR ZIJN DIE BEREN?

11 juni 2017 16:15 | Door: Pierre van der Linden

Hoi Ton,
Het is weer een mooi avontuur, zo te zien aan de mooie foto's.
Maar als het s'nachts koud is kun je toch ook lekker dicht tegen elkaar aan gaan liggen daar heb je toch geen fleecedeken voor nodig.
Geniet ervan verder.